Siapa Jalaludin Sulaiman?

Posted: June 14, 2013 in Uncategorized

ini jalaludin sulaiman. dia kerja di SPAN sebagai central region director.
pangkat dia besar la kalau nak banding dengan blogger cabuk macam aku ni.

ini akaun kedua jalaludin. akaun ini digunakan untuk mengorat isteri orang lain.
tak percaya sudah. hari jumaat ni aku tak suka nak menipu orang.
ni clear sikit muka dia. bukan apa. mana la tau tiba tiba dia delete acc pulak nanti.

ini antara bukti yang berjaya aku kumpul. ya, inilah bukti penting aktiviti mereka bermain kayu tiga selama ini. terima kasih FB kerana linkkan setiap mesej ke email pengguna. jadi, walaupun mesej inbox di FB telah dipadam, salinannya selamat disimpan di dalam email. kan dah kantoi!
aku print setiap mesej FB yang terdapat dalam email tersebut. walaupun sakit hati ni hanya Tuhan yang tahu, tapi aku terpaksa buat sebagai bukti

dah tau milik orang lain, pergi kacau buat apa. rasakan

emm whatever

pernah beberapa kali aku balik rumah tengah hari, rumah kosong. call tak angkat. bila nampak mesej macam ni baru aku tau kenapa. aku jarang balik rumah time kerja tapi dalam jarang tu lah aku kena macam ni. mungkin Tuhan nak tunjuk.

nak kira akta hasutan ke macam mana ni?

mentang mentang 7.30pagi aku dah keluar pergi cari rezeki

kalau ikut hati aku dah putus kepala ko kena pancung. tapi takpe, blogger lawan cara blogger.

ko pun apa kurangnya. kalau berani datang la mintak izin nak keluar dengan isteri orang

standard orang kaya. siap prepare rumah fully furnished untuk bela isteri orang

Tuhan Maha Adil

balik balik jumpa waktu pagi. tau la dia bos boleh keluar ikut suka hati

hmmm

sebenarnya banyak lagi mesej lain yang aku tak tunjuk. bukan apa, aku tunjuk point penting je. yang lain lain tu nak muntah baca. aku kumpulkan dan buat entri khas ni juga supaya senang bila kawan/ahli keluarga tanya apa dah jadi dengan rumahtangga aku. tak payah aku bercerita banyak kali. kalau lahanat ni nak repot polis, repot la. peduli apa aku. nak repot jais pun takpe. aku? aku repot dengan Tuhan je cukup la.

kad ni aku jumpa dalam handbag isteri aku. aku saja buat spot check lepas dia beberapa kali kantoi takde kat rumah bila aku balik tengah hari. bukan la aku tuduh ni jalaludin sulaiman ni punya kerja, tapi yang pasti, aku tak pernah check in dekat tune hotel ni. lagipun rumah aku dengan klia lebih kurang 15 minit je. apa jadah aku nak check in?

ini koleksi lama dalam simpanan aku. sebenarnya aku dah lama perati dia ni. dulu dia pernah bukak restoran el-jingga dekat mentari court. masa tu aku belum kawin lagi. ingatkan lepas kawin, dia boleh hormat rumahtangga orang lain dan buat hal masing masing. rupanya tidak. yang penting, sepanjang aku kawin, aku takde langsung nak sibuk pergi mengorat anak dara/isteri/janda tu semua. aku tau batas batas pergaulan aku bila dah bergelar suami.

tujuan aku dedah semua ni, sebab nak mintak kawan kawan adik kakak semua berhati hati. ingatkan jadi dalam drama je. bila kena dekat diri sendiri baru tau macam mana. aku memang tak sangka yang surirumah pun ada yang sanggup curi curi bawak lari. ramai juga yang hasut aku buat benda bukan bukan untuk balas dendam, tapi mak aku awal awal dah suruh sabar. aku sabar. tapi sabar dengan cara aku la. mungkin dia ingat dengan pangkat besar dan kuasa duit dia boleh buat apa saja dia suka. hey, aku blogger, dan aku pun boleh buat apa yang aku suka la. ni kira ok aku tak letak gambar bini dengan anak anak dia dekat sini. kira aku masih hormat mereka yang takde buat salah dengan aku.

sebagai rekod, setiap kali berlaku kes balik rumah-rumah kosong, aku terganggu. kerja aku pun terganggu. bila tanya memang confirm la jawapan pusing pusing. aku jadi hilang fokus dan memberontak di tempat kerja. dan aku berhenti. lepas tu kerja tempat lain, bila jadi benda yang sama, aku berhenti lagi. aku rasa macam tak guna aku penat penat cari rezeki dalam masa yang sama ada lelaki tua orang lain mengambil kesempatan terhadap isteri aku. aku tau dia lemah. serba kekurangan. dan mudah dipujuk. terima kasih Jalaludin Sulaiman kerana ‘menghormati’ rumahtangga kami.

notakaki : kini kami tidak tinggal sebumbung lagi. tahniah dan terima kasih sekali lagi, Jalaludin Sulaiman.

Comments
  1. daud says:

    Tu la mentaliti lelaki mlayu skarang. Kalau tk dayus xreti jaga isteei ngn ank, ganas tk bertempat. Tau bls dendam nk buat org jd arwah jo lah. Tu yg byk jenayah. ALLAH ko dok leempar tepi bila brdepan ngn msalah. Eh..yg brsalah dlm kes ni adlh owner, isteri ngn laki no.3 tu.

    Ko aibkan dia 15 generasi ngn famili ank dia malu hncur hdup dia n fammily pon ko yg dpt dosa akhirat dn xsenang hdup. Ko nk bunuh dia, ko ingat Islam ajar kalau isteri curang tu kau kena bunuh laki tu ke. Isteri ko tu yg ko kena jaga sbb dia hak ko. Klau ko da nasihat, marah isteri ko dia prangai gtu gak, ko gi berdepan gentkeman ngn laki jahat dia jenis xtau malu jugk. Baik ko cerai je la wife tu. Ko pun kluar dr dosa. Kalau ko rasa ko baik….gtulah caranya.

    Tuhan ada sebab nk uji. Nak naikkan martabat ko atau nk tegur . Kot ko pu.n byk wst salah. Cek diri dulu jugk smyang cukup ke, subuh ke laut ke, prnah aniaya org lain ke, bg nafkah ke ngn isteri, psycho ke. Kalu kita lelaki smua jnis mntaliti gini, tu yg pompuan kek luar sana prangai pon jd curang wpun dh jd isteri. Jaga diri kita, isteri kita ngn ankj kita. Ni dok sibuk nk parang org, nmpk sgt agama letak tepi. ALLAH MAHA PEMBALAS kalau kobyakin ngn ALLAH doa ko pon sbgai teraniaya dah didengar. Jgn ko pulk aniaya org ngn cara gini. Kalu apo2 jd doa ank2 dia ngn family dia pulak yg teraniaya kna kts ko.

  2. joker says:

    whysoserious? LOL

  3. Anonymous says:

    lelaki seperti jalaludin ini patut mampos kena tetak. supaya jadi pengajaran kepada yang lain

  4. Anonymous says:

    aku yakin ramai lg suami2 kt luar sana yg perangai sama mcm jalaludin. nak tahu naper? sbb ramai pompuan miang dlm dunia ni….asal dpt mkn free, jln2 free, shopping free, terus jatuh cinta. jantan muka penyamun pecah tembok pun ko terliur.

    kerana duit…lubang idung kapal api pun blh jd libra cruise hahahahaha eh…mana dtg lak duit byk2 ni

    • Anon says:

      frankly speaking i face this situation. 2 guys married with 2cute kids. ajak jumpa.. ajak overnight hotel.. suddenly call and i ask wether kita ni rindu dea ke tak.. like what ?
      i donno what they are looking for and y dey do dis to their wife? i feel super sad on their wife behalf. definitely their wife believe their hubby baik and bertanggungjawab.
      sadly thing is ? oh my.

      saya tahu dekat lua banyak lagi lelaki yang “makan” luar ni.

      hope byk lagi yg kuat iman and kawen dgn niat yg betul. harap sangat.

  5. Anonymous says:

    daud…
    bak sini alamat umah ko. aku nak ngorat bini ko bwk gi hotel. tgk ko blh berdoa panjang ke tak… hahahahha

  6. Anonymous says:

    bro,
    sebelum ko tinggalkan bini ko tu…lempang dulu 3 kali. biar bersepai gigi. jalaludin byk duit, dia blh beli gigi emas kt bini ko

  7. daud says:

    abestu ko hrp aku parang ko? xkuasa aku nk jd pembunuh n tempah dosa awal2 kalu dh wife aku gila sgt kek ko (kononnye la ko remeo sgt mcm laki tu). ALLAH haramkan darah sesama muslim kecuali hal tertentu. lawak bodoh. bai pk ank2

  8. Anonymous says:

    Naper owner blog ni tak tunjuk jugak msg2 dari bini dia? Apa tujuan buat camni? Selesaikan cara yg bertamadun la. Mungkin bini kau dah bosan dgn kau, baik berpisah la….

  9. Anonymous says:

    Jaybon terus padam dua-dua FB. Jangan-jangan dia buat account FB ketiga pulak nanti. Awas isteri kalian!

  10. Anonymous says:

    Hahaha…aku dah tahu sapa isteri pemilik blog ni….Dulu dia kerja karaoke kan? Lepas kahwin pun kau suruh dia kerja kat karaoke kan? Kau nak hidup goyang telur makan duit lendir. Bini kau tak mahu dah kerja keji tu. Sbb tu dia cari Jaybon ni utk lepaskan diri dari kau. Kau selalu pukul dia kan sbb dia taknak buat kerja mengangkang tu kan???Patut la bini kau nak tinggalkan jantan dayus cam kau ni….hahaha. Sila nafikan kalau tak betul….hahaha

  11. Anonymous says:

    fuhhmakin menarik cerita ni rupa2nya. ingtkan kisah cinta najib-rosmah je penuh cabaran. lol

    anyway, kisah silam sebelum kawin dgn lepas kawin bnyak bezanya. gua kaki karok gak dlu tp lepas kawin jg family sendiri sudeyy.

    good luck jayb, jelas sgt lu sailang bini org ni derrr

  12. Anonymous says:

    haih ni la perangai melayu bila hidup dah senang

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s